Izberi jezik
 
  Kje sem? | Naslovnica > Prosti čas in wellness > Destinacije in ponudniki > TERME OLIMIA – Podčetrtek   
 

Priznane slovenske terme, Terme Olimia, se nahajajo v dolini reke Sotle, med vinogradniškimi gričevnatimi pobočji, v neposredni bližini kraja in središča občine - Podčetrtek.

Naravne tople izvire so morda poznali že Kelti in Rimljani, glede na številna nahajališča iz tistih časov v okoliških krajih in v sami bližini term. Odkar pomnijo, so ljudje, sprva predvsem domačini, ne da bi kaj vedeli o kemični sestavi vode, obiskovali prijetno toplo vodo. Zadovoljni so ugotavljali, da preganja utrujenost, blaži bolečine in celi rane.
Kot vir zdravja so sredi naravnih lepot in zanimive pokrajine vzniknile Terme Olimia.

Odkrijte radost in dobro počutje v Termah Olimia. Tu so prestižni Wellness Hotel Sotelia s sodobnim kongresnim centrom, Hotel Breza, Aparthotel Rosa, Vas Lipa, Center zdravja, Family Wellness Termalija - Termalija Relax in Termalija Family Fun in Termalni park Aqualuna.

Za razgibano zabavo lahko izbirate med tenisom, golfom, kolesarjenjem, pohodništvom, odbojko, košarko, badmintonom, kajakom in kanujem.

 
 
TERME OLIMIA - Podčetrtek
Podčetrtek.
Terme Olimia. Zdravilna termalna voda. Zdravstveni, wellness in drugi programi. Wellness Orhidelia. Aqualuna - Radosti v termalni vodi. Family Wellness Termalija - Termalija Relax in Termalija Family Fun. Golf. Rekreacija in izleti v neokrnjeno naravo Obsotelja - Kozjanski regijski park, Olimje. Poslovna srečanja.

družinske počitnice, aktivni oddih, poslovna srečanja

> Daljši opis

 
 

 


Kultura zdravega življenja v Podčetrtku

  Ponudniki vidikov kulture zdravega življenja v Podčetrtku
 

Doživljajske priložnosti v Podčetrtku

  Ponudniki doživljajskih priložnosti v Podčetrtku
     
Oddaljenost od mest
 
Celje
35 km
 
Maribor
49 km
 
Ljubljana
115 km
 
Nova Gorica
222 km
 
Piran
234 km

Oddaljenost od letališč
 
Maribor
49 km
 
Zagreb
79 km
 
Ljubljana
149 km
 
Graz
145 km
 
Celovec
169 km
 
Dunaj
319 km
 
Trst
240 km
 
Benetke
364 km
 
     

SLOVENIJA - izbor turističnih destinacij

   

 


TERME OLIMIA

Hoteli. Family Wellness Termalija - Termalija Relax in Termalija Family Fun. Center zdravja Olimia. Termalni park Aqualuna. Kamp. Restavracije. Kongresni center Olimia.

Namestitev

WELLNESS HOTEL SOTELIA**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Sodoben wellness in konferenčni hotel. Izjemna arhitektura. Gostoljubnost visoke ravni. Spa Armonia. 1/2B, ApB, SuB TV, Tel, MB, S, AC, I,
HOTEL BREZA**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Prijeten hotel za oddih, aktivne počitnice ali zdravljenje. Zdravstveni center, bazen. 1/2, 1/2B, Ap TV, Tel, MB, S, AC,
APARTHOTEL ROSA**** TIPI SOB |legenda| Opremljenost sob oz. enot |legenda|
Privlačni apartmaji različnih velikosti primerni za počitnice ali aktivni oddih. Poskrbljeno za kulinariko in zabavo. Ap (2+1), Ap (2+2), Ap (3+2), Ap (4+1) TV, Tel, MK

Cenik

HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
WELLNESS HOTEL SOTELIA****
134 €
110 €
1/2 + 20% €
Možna doplačila na dan v €    
Polni penzion  
14
Cenik 2009. Cene veljajo na osebo na dan ob koriščenju storitve polpenziona.Cene so informativne in niso zavezujoče.
HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
HOTEL BREZA****
99 €
85 €
Možna doplačila na dan v €    
Polni penzion  
11
Balkon  
5
Cenik 2009. Cene veljajo na osebo na dan ob koriščenju storitve polpenziona.Cene so informativne in niso zavezujoče.
HOTEL
1/1
različni tipi
1/2
različni tipi
Ap
različni tipi
APARTHOTEL ROSA****
127 - 198 €
Možna doplačila na dan v €    
Cenik 2009.Cene veljajo za najem apartmaja na dan. Cene so informativne in niso zavezujoče.
Obvezna doplačila na dan v €    
Turistična taksa  
1


Op.: Cene so informativne in niso zavezujoče. Za obvezujočo ponudbo pošljite POVPRAŠEVANJE.

Ponudba

Hrana in pijača    
Restavracija Basilicum v Hotelu Sotelia   V penzionski restavraciji boste uživali kulinarične dobrote v času zajtrka, kosila in večerje. Ob zajtrku za moč, kosilu za dobro počutje in večerji za dober spanec, boste odhajali resnično prerojeni.
A la carte restavracija Gratiola H. Sotelia   V prekrasnem ambientu restavracije in čudovitem razgledu na sosednje hribe, boste uživali v vrhunski kulinarični ponudbi kuharskih mojstrov. Vedno znova vas bodo presenetili z zanimivimi kombinacijami okusov, ki vas bodo pripeljali do vrhunskih gurmanskih užitkov.
Bar Barago   Bar Barago vabi s pestro ponudbo koktakjlov, čajev ter zeliščnih napitkov za vsakršen okus. Ob sredah, četrtkih in sobotah boste uživali ob romantičnih zvokih pianina in sproščajočem vzdušju.
Vinoteka Virstain   V vinoteki boste uživali v bogati ponudbi vin iz vseh vinorodnih okolišev Slovenije in se prepustili degustacijam s someljeji in znanimi vinarji.
Restavracija Hotela Breza   V hotelski restavraciji si boste postregli z jedmi iz svežih sestavin in narejenimi z veliko žlico domišljije. Za zajtrk boste lahko, med drugim izbrali med jedmi iz babičine kuhinje. V času kosila in večerje vas bodo presenetili z jedmi za zdravje in vitalnost.
Aperitiv bar   Naj se jutro prične s kavico ali čajem v Aperitiv baru. Čez dan si privoščite kozarček vina iz bogate vinske karte. Večer zaključite ob vroči čokoladi. To je le nekaj namigov kaj vse ponuja Aperitiv bar. Prepričajte se sami!
Gostišče Lipa   Lipa je na Slovenskem simbol prijaznega druženja. Z veseljem vam bodo pripravili hišne specialitete, dobrote iz kozjanske kuhinje, katerim bodo natakarji postregli najkvalitetnejša slovenska vina. Še posebej Vam priporočajo tista iz domačega vinorodnega okoliša. Doma pripravljene sladice še posebej teknejo v prijetnem ambientu Gostišča Lipa. Vsak večer v letu lahko zaplešete ob melodijah prijetne glasbe. Terasa s prireditvenim prostorom je pravi odgovor za lenobne popoldneve in zabavne večere. V gostišču Lipa vas pričakujeta gostoljubnost in iskrenost.
Loby bar s teraso / Aparthotel Rosa   Ob prekrasnem pogledu na bazene Termalija, prijetnih zvokih glasbe in žuborenju vode v ribniku se vam bo ustavil čas. Velik izbor kav, čajev, osvežilnih napitkov in domačih sladic, bodo vzdušje naredili popolnejše.
Restavracije in bari v wellness centru Termalija   Restavracija Vzemi energijo, Aqua bar, Kneipp bar
Restavracije in bari v Aqualuni   Restavracija Izvir, Restavracija Vrtinec, Pljusk bar, Val bar, Laguna bar, Sladoledni butik
     
Dopolnilne vsebine    
Wellness in zdravje  

Wellness center Termalija – bazeni, savne, Spa&beauty center, solarij, fitnes center
Center je vrhunska privlačnost Term Olimia saj ima več kot 2000 vodnih površin in celoviti svet izvirnih barvnih savn. Počivališča z visečimi stoli, whirlpooli, slapovi in kopeli, Spa&Beauty center, rdeča, vijolična, modra, zelena in oranžna savna z različnimi temperaturami, solna savna, savna v brunarici na prostem, japonska parna kopel, tepidarium, laconium, prvi orientalski hamam v Sloveniji, fitness, solarij, otroški kotiček, nudistične plaže in restavracija ter vrsta drugih privlačnih kotičkov vam zagotavljajo nepozabna doživetja sprostitve.

Spa Armonia (Hotel Sotelia)
Sodoben center vam pomaga v tihem sozvočju z naravo ponovno odkriti vašo pravo podobo. Dobrodošli v svet sofisticiranega razvajanja. Omamne dišave, prijetna svetloba in skrbne roke terapevtov bodo postali vaši sopotniki pri razvajanju v Spa Armoni, kjer ponujajo: Facial treatments, Body and soul, Spa rituals, Body rituals, Herbal rituals, Anticelulitne nege in oblikovanje telesa, obloge oz. soft – pack ter različne masaže.

Center zdravja (Hotel Breza)
a Klasično zdraviliško zdravljenje
- Revmatična obolenja lokomotornega sistema: kronični vnetni revmatizem, kronični degenerativni revmatizem, izvensklepni revmatizem
- Stanja po poškodbah in operativnih posegih na lokomotornem sistemu s funkcijsko prizadetostjo
- Nenalezljive kronične kožne bolezni.
a Različni terapevtski programi

Gloria – Center za alternativne oblike zdravljenja (Hotel Sotelia)
Številne metode za merjenje energijskega stanja telesa in ocena adaptacijske sposobnosti organizma, določanje optimalnih diet in svetovanje ciljanih terapevtskih možnosti z metodami: OBERON – (avtomatični diagnostični sistem), elektro diagnostika po VOLL-u in SKENAR elektrodiagnostika,
Terapije: magnetno-kvantno terapija, nevroadaptivna SKENAR terapija, terapevtska odeja, aeroionoterapija in bioenergokorekcija, fitoterapija.

Ordinacija komplementarne medicine Erika Žagar, dr.med. (Hotel Breza)
Zdravljenje alergij, alergijskih obolenj (astma, nevrodermitis in alergijski luteritis), črevesnih bolezni, revmatskih obolenj, bolečinskih sindromov, stanj po preboleli boleriozi ter zdravljenje sidroma kronične utrujenosti,  menedžerskega sindroma ter odvisnosti od tobaka in hrane.

Pranaterapija – Bioterapevtsko zdravljenje (Aparthotel Rosa)
Bioterapevtsko zdravljenje po metodi Zdenka Domančića, poteka s pomočjo lastnega instrumenta – ''ROKE'' in vpliva na energetsko stanje sočloveka s ciljem zdravljenja.

Rekreacija  

Wellness center Termalija
bazeni, savne, Spa&beauty center, solarij, fitnes center

Termalni  park  Aqualuna 
Nova dimenzija zabave vas čaka v bazenskem kompleksu s 3000 m2  vodnih površin in temperaturo vode od 24oC do 32oC. Vrtoglavi tobogani -  aquagani, različne steze za hitre spuste po kačastih in adrenalinskih, prepletenih ter specialno hitrih zavojih, najboljše vodne atrakcije.Največje vodno zabavišče za vodne užitke otrok zagotavlja pravljični grad in otroški zabavni program v dveh bazenih.

Športni park Gaj
- igrišča za tenis, mali nogomet, košarko, odbojko na mivki, badminton ter balinanje, organizacija turnirjev vseh vrst;
- izposoja koles - organizacija vodenih kolesarskih izletov;
- posebni programi za podjetja – športi ali igre, organizacija zabav.

Golf
Igrišče za golf  z 9 luknjami  je od Term Olimia oddaljeno 2 km.
Programi   Programi dobrega počutja in zdravja
Ostalo  

Druga ponudba za prosti čas

Hotelska ponudba

Celoletna animacija
Organizirani izleti v bližnjo in širšo okolico
Kulturne in zabavne prireditve
Programi za otroke
Drugi zanimivi programi za različne ciljne skupine – od poslovnih do počitniških

 
Doživljajske priložnosti
Olimje
Ob obisku Podčetrtka vsekakor ne gre prezreti olimske doline, katere osrednji del je naselje Olimje, kjer se nahaja kompleks samostanskega gradu s cerkvijo, ki ga upravljajo minoriti. V grajskih prostorih se nahaja tretja najstarejša lekarna v Evropi. Zeliščarsko dejavnost menihov pavlincev, nadaljujejo tudi minoriti. Bogastvo in pestrost turistične ponudbe kraja dopolnjujejo priznane domačije s pristno ponudbo uveljavljenih vin in domačih jedi, rejo konj in jelenov ter gojitvijo gob.
Tudi zasebna pivovarna in tovarna čokolade, novo slikovito golf igrišče, izletniška Koča pri čarovnici ter planinska koča na Zaborovcu zaokrožujejo celostno izletniško, gostinsko in rekreativno turistično usmeritev celotnega kraja.

Kozjanski regijski park
Kozjanski park je pokrajina mnogih obrazov. Park se razteza na površni 206 km2 in zajema 78 naselij.
Na stiku alpskega in panonskega sveta so narava in ljudje ustvarili edinstven mozaik cvetočih travnikov, starih sadovnjakov, strmih gozdnih pobočij in bistrih potokov, domačij in poti do njih, v katerem se kulturna krajina, posejana z gradovi in cerkvami, prepleta z območji ohranjene narave.
V Kozjanski park se lahko odpravite na krajše enodnevne ali daljše večdnevne pohode in sprehode.
 
Poslovni dogodki
Kongresni center Olimia

 
  ©2008 Fontus d.o.o., Ulica Zrinjskega 6, 3250 Rogaška Slatina          o agenciji | počitnice | storitve | pogoji poslovanja | načini plačila| politika zasebnosti | pravno obvestilo | avtorji  
 Partnerji: Unicon-SL d.o.o. , Albatros Bled, Sonček – TUI potovalni center, Turistična agencija Sajko, Evropsko Turistično Zavarovanje